Art.Award. pályázat

A Henkel Art.Award. pályázatot a Henkel CEE eddig évente változó kategóriákban (grafika, fotó, formatervezés) hirdette meg. Idén, a kortárs képzőművészet területéről festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriákban készült alkotásokkal pályázhatnak a művészek. Az anyagok beadási határideje 2009. június 8.

A több fordulóból álló elbírálás során először Wrobel Péter, Barcsay-díjas képzőművész elnökletével, a hazai zsűri választja ki azokat a pályaműveket, amelyek a nemzetközi mezőnybe jutnak. Ezt követően 2009 szeptemberében, neves szakemberekből álló nemzetközi zsűri kiválaszt öt művészt, akiket a Henkel Art.Award. 2009 díjra jelölnek. A pályázat eredményét díjátadó gála keretében november 25-én hirdetik ki Bécsben. Az eseményt követően a nagyközönség az osztrák fővárosban megrendezendő kiállításon tekintheti meg a díj nyertesének és a jelölteknek a pályaműveit.

A nyertes a 7 000 eurós pénzjutalom mellett lehetőséget kap arra is, hogy hazájában, illetve a bécsi MUMOK-ban 2010-ben kiállítást rendezzen saját műveiből.

A díj egyben nagyszerű lehetőség a bemutatkozásra a művészeti világban, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a korábbi nyertesek rangos nemzetközi kiállításon szerepeltek. 2007-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékének hallgatója, Domán Rajmund kotyoGo fantázianevű hordozható kávéfőzőjével nyerte el a díjat. Őt a bécsi döntőbe továbbjutott 140 pályázó közül választotta ki a nemzetközi zsűri.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap a www  .henkel.hu honlapról tölthető le.