BUDAPESTI NYÁRI FESZTIVÁL 2011

Budapest, 2011. június 04 - szeptember 03.
Összművészeti

A nyár leghosszabb és legszínesebb fesztiválja!
Közel száz program Budapesten!
A BNYF egyedi, csak a helyszínein látható előadásokat, bemutatókat, hazai és külföldi sztárok koncertjeit kínálja a fesztivál ideje alatt, számos ingyenesen látogatható programkínálata mellett.  
Helyszínek- profilok:

•    Margitszigeti Szabadtéri Színpad - nagykiállítású produkciók helyszíne musicalek, koncertek, táncos egyedi programok, hétvégi családi programok  
•    Városmajori Szabadtári Színpad - prózai, zenés színházi előadások, matinék 
•    Margitszigeti Víztorony - Jazzy Tower koncertek, egész napos tematikus események
•    Szent Margit kolostor romok - Vasárnaponként Reneszánsz Délelőttök sorozat
•    Premontrei Kápolna - Bibliai mesék sorozat 

Kiemelt események:

„Több mint színház: Élmény!” szlogennel indul júniusban ismét a nyár legszínesebb fesztiválja Budapesten, amely több mint száz eseménnyel, látványos, egyedi és gazdag kulturális programokkal várja látogatóit.

A szabadtéri színházak varázsa, a csillagos égbolt alatt felcsendülő dallamok, a Margitszigeti és a Városmajori Színpadokon kiállításra kerülő látványos nagyprodukciók, rendhagyó koncertek felejthetetlen élményt kínálnak mindazoknak, akik látogatják a Budapesti Nyári Fesztivál előadásait, valamint igénybe veszik kínált szolgáltatásait.

Érkezzen hajóval! A margitszigeti előadásokra és rendezvényekre „Színházi Hajójáratot” kínálunk az „Aludjon Budapesten Színházjeggyel” package ajánlatban. Ebben a Városmajori és a Margitszigeti előadások közül válogathatnak mindazok, akik családdal, baráti társaságukkal érkeznek a fesztivál előadásaira, és szívesen töltenek el hosszabb időt a városban, vagy a fesztivál természeti és építészeti örökségei között teljesebb kikapcsolódásra vágynak, élvezve a szállodák által kínált wellness és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is. Kiemelt szálloda partnereink a Grand Hotel Margitsziget és a Budapest Körszálló, közös ajánlatunk a www.szabadter.hu és a szállodák weboldalán találhatók.  

Margitszigeti Szabadtéri Nagyszínpad a látványos és nagykiállítású egyedi események, bemutató előadások, koncertek, táncprodukciók, musicalek, daljátékok, nagytömegeket felvonultató estek impozáns helyszíne. Közvetlen környezetében a Szent Margit kolostor reneszánsz délelőttjei, a Premontrei Kápolna bibliai mesék sorozata és a Jazzy Tower koncertjeivel gazdagítja és színesíti a fesztivál kínálatát. 

Városmajori Szabadtéri Színpad a városban élők kedvelt és szívesen látogatott helyszínén, Buda egyetlen szabadtéri színházában, az előadások előtt és után hűsítő koktélokat és ínyenc ételeket kínál vendégeinknek a Városmajori Garden étterem.

A 100. születésnapját ünnepeljük a Margitszigeti nagyszínpad udvarában álló, az ország legnagyobbVíztornyának. A Színpad udvarrészére impozáns tető kerül, a Víztorony díszkivilágítást kap, s itt kerül sor a nyár folyamán kedvelt sztárokkal, zenészekkel, együttesekkel jazz koncertek megrendezésére. 

Hogy teljes legyen a nyár! 
Budapesti Nyári Fesztivál 2011
Foglaljon helyet nálunk! 
Jegyvásárlás és jegyrendelés online kezelési költség nélkül: jegy.szabadter.hu

Személyes kiszolgálás szervezési irodánkban: 
1065 Budapest, Nagymező utca 68. jegy@szabadter.hu

Jegyértékesítő partnereink országosan: Turinform irodák, szállodák
Budapesti Nyári Fesztivál a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ együttműködésében működik.

A BNYF néhány kiemelt program ajánlata!
* GOCOO Japán taiko dob-show - koncert a Margitszigeten
Az Európában turnézó világhírű együttes, a Mátrix2 film zenekara, látványos, misztikus, show-koncerttel vendégszerepel a Margitszigeten - csak egyszeri alkalommal!
* Színházi szemle a Városmajorban! Júniustól augusztusig közel negyven válogatott, szórakoztató színházi előadás, valamint a Pest Budára költözik! ez évi sorozatában a Pesti Magyar Színház négy sikerdarabjával szerepel a Budapesti Nyári Fesztiválon.
* Mindörökké Liszt! Koncert Edvin Martonnal és sztárvendégeivel
Klasszikustól a popig. Zongorán, hegedűn és énekhangon. Közreműködnek: Fülei Balázs zongoraművész, Edvin Marton hegedűművész, Janicsák Veca és a 120 tagra bővített Szent István Király Szimfonikus Zenekar Záborszky Kálmán vezetésével.
* Európai Uniós Táncház Fesztivál
Táncos Sziget címmel 10 órától éjfélig, 25 ország közel 400 táncművésze részvételével. Délelőtt Táncos Séta, napközben nemzetiségek táncainak tanítása és vásár, este Ünnepi Gála a nagyszínpadon.  
* Claude-Michel Schönberg – Alain Boublil: A nyomorultak (musical)
Minden idők legsikeresebb musicalje, fantasztikus kiállításban a Margitszigeti Nagyszínpadon. Sztárénekesek: Feke Pál, Egyházi Géza, Puskás Péter, Koós Réka
* Kodály Zoltán: Háry János (daljáték)
A nagyotmondó és nagyot álmodó, az osztrák császár és császárné legkedveltebb huszára, Napóleon legyőzője, a legsármosabb magyar katona, Háry János fantasztikus történetét, esküvőjét mutatjuk meg Önöknek egy nem mindennapi új produkcióban, Vidnyánszky Attila rendezésében.
* Carl Orff: Carmina Burana (balett)
Tánc show Juronics Tamás koreográfiájában a Szegedi Kortárs Balett, a Dohnányi Zenekar és énekkar Hollerung Gábor karnagy vezetésével, kiváló táncos és énekes szólisták közreműködésében.
* Egy bohém rapszódiája! Koncert-színház Freddie Mercury emlékére. Sztárénekesekkel a Queen zenekar egykor legendás énekeséről. Fellépnek: Serbán Attila, Szomor György, Tóth Vera, Tóth Gabi, Puskás Péter
* Miklós Tibor – Szomor György: Robin Hood (musical)
A 2010-es év sikerprodukciója sztárfellépőkkel, ismét a Margitszigeten! Főbb szereplők: Kovács Áron, Andrádi Zsanett, Puskás Péter, Gesztesi Károly
* Állami Népi Együttes Ecseri lakodalmas (néptánc)
Megalakulásuknak 60. évfordulóját ünnepli az Állami Népi Együttes: újra színpadra kerül az Ecseri lakodalmas és a legújabb sikerdarab, a Naplegenda. Közreműködik a Szolnoki Szimfonikusok Zenekara és Énekkara és az együttes saját népi zenekara. 
* I LOVE MARGITSZIGET! 12 hétvégén interaktív ingyenes családi események helyszíne a Margitszigeti színház és környezete. Egész napos programok a kultúra, sport és kikapcsolódás jegyében, a természeti és épített örökségünk védelmében, a velünk élő és örökölt történelem.

 

Program:
Koncertek

június 4. (szombat)
Új exkluzív szabadtéri szórakozóhely a Margitszigeten
22:00 Jazzy Tower koncertsorozattal új szabadtéri szórakozóhely nyílik június 4-én a 100 éves Víztoronynál.
A nyitó bulin fellép a Garami Funky Staff.
Érkezz a Jazzy Hajójárattal, partizz hajnalig a Jazzy Rádió dj-ivel!

Június 4-én, szombaton megnyitja kapuit a főváros legújabb nyári szórakozóhelye a Margitszigeten, a Víztoronynál. Budapest városképi jelentőségű épülete júniustól szeptemberig várja a fiatalokat – teljes élményt nyújtó szolgáltatásaival. Exkluzív helyszín, igényes és tartalmas programok, koncertek, kiállítás és körpanoráma, jazz és buli hajnalig!

A Budapesti Nyári Fesztivál e különleges szórakozóhely megnyitásával, valamint sokszínű programmal ünnepli az idén 100 éves Víztornyot, amely a jubileumra ünnepi díszbe öltözött: a napokban készült el a torony körüli kerengő eső- és napvédő borítása, amely díszített mintázatával és „szoknyaszerű” formájával különleges atmoszférát teremt, megkoronázásaként pedig készül a díszkivilágítás is.

Jazzy Tower koncertek – a jazz és a csillagfényes éjszakák szerelmeseinek
Válaszd az élményt, és keresd a különleges alkalmakat a Margitszigeti Jazzy Tower éjszakákon!

A helyes irány: toronyiránt!
Az idén 100 éves Margitszigeti Víztorony különleges szombat esti jazzkoncert-sorozattal ünnepli születésnapját. Négy este négy műfaj (funky, soul, swing, r’n’b) neves együttesei és szólistái adnak koncertet, az események előtti és utáni plusz élményekről extrákkal gondoskodnak a szervezők.

A koncertek előtt a Jászai Mari térről ingyenes Jazzy Hajójárat indul, amely érvényes koncertjeggyel vehető igénybe. Bemelegítésként a helyszínen „Rázd magadnak” shaker-party és welcome-drink várja a közönséget, koncert után a Jazzy Rádió dj-i keverik a talpalávalót.

További koncertek:
Július 9. - Group ’N ’ Swing
Augusztus 6. - Király Viktor
Szeptember 3. - Majsai Gábor

Jazzy Tower-menetrend:
•    21.00 és 21.30-kor indulás a Jazzy Hajójárattal a Pesti alsó rakpartról, a Jászai Mari téri hajóállomásról
•    15 -20 perc sétahajózás után érkezés a Margitszigeti Szabadtéri Színpad kikötőjébe
•    5 perc séta a Margitsziget platánfái között a Jazzy Tower helyszínére
•    Welcome koktél - Rázd magadnak - Shaker party - bemelegítő
•    22.00 a koncert kezdete - két részben - 1 szünettel
•    24.00 – DJ-party kifulladásig

Videók:
Garami Funky Staff:  http://www.youtube.com/watch?v=dmRs-LB-14w
Group ’N ’ Swing: http://www.youtube.com/watch?v=9ULYZVz-5H4
Király Viktor: http://www.youtube.com/watch?v=DFCijkylBuY
Majsai Gábor: http://www.youtube.com/watch?v=xqJlvzbFgQk

Jegyek kaphatók országosan az ismert jegyirodákban.
Jegyvásárlás online, kezelési költség nélkül: szabadter.jegy.hu - személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Budapest, Nagymező utca 68.)
A hajójáratot csak a jeggyel rendelkezők vehetik igénybe, amelyet az indulás előtt a kikötőben illetve a helyszínen, a Margitszigeti Jegyirodában is meg lehet vásárolni. Mivel a jegyár változatlan, érdemes a Jazzy Hajójáratot igénybe venni. Így az est már a rakparton elkezdődik, a Dunán ringatózva folytatódik és sztárokkal, jó zenére, exkluzív társaságban teljesedik ki.

június 7. (kedd)
20:30
GOCOO – Egy igazán ütős éjszaka - Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dob-show a legjobb japán taiko-dobosokkal június 7-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Ha tetszett a Yamato, ne hagyd ki a Gocco-t!
A Gocoo 7 nő és 4 férfi alkotta ütőegyüttes, egyike japán legnépszerűbb taiko dobos zenekarának. Tradicionális japán óriás dobokból álló dob-szettek, összesen mintegy 40 dob segítségével varázsolnak minden képzeletet felülmúló látványt és hangzást a színpadra. Az eredeti hangzású taiko-dobolás mellett különböző experimentális hangszereket is alkalmaznak. Zenéjüket nem csupán a keleti kultúrkör vagy a világzene megszállottjai kedvelik. Műsoruk ugyanúgy népszerű rockos, technós közegben is, hiszen a fiatal zenészekből álló csapat a tradicionális taiko hangzás prezentálása mellett a ritmusok szabadságát hirdetve a világ számos eltérő hangvételű zeneiségét magába szívva modern és sokszínű produkcióval áll a közönség elé. A sokféle stílust felölelő varázslatos produkció egyesíti a különböző korosztályokat és az eltérő ízlésvilágú zenerajongókat.
Az együttes olyan ismert fesztiválokon lépett fel, mint a Byron Bay Bluesfest, a WOMAD vagy a BOOM, de 2007-ben játszottak a Szigeten is.  A Mátrix 2. filmzenéjének együtteseként is ismertek.
Ősi rítus és modern party szellem egy színpadon. 
További info: http://szabadter.hu/programok/koncert/47221-gocoo-koncert-jun-7.html

június 10. (péntek)
20:30
Mindörökké Liszt! – „klasszikustól a popig” - Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Rendhagyó koncerttel nyit a Budapesti Nyári Fesztivál 2011 a Margitszigeten! Emlékkoncert és ünnepi megemlékezés a világhírű magyar zeneszerzőről, Liszt Ferencről Edvin Martonnal és sztárvendégeivel június 10-én.
Igazi zenei különlegességgel nyitja meg kapuit a Budapesti Nyári Fesztivál június 10-én. Mindörökké Liszt! címmel Edvin Marton és sztárvendégei adnak rendhagyó és nagyszabású koncertet a Liszt emlékév alkalmából.
A különleges esten különleges program várja mind a klasszikus zene, mind a könnyedebb műfajok kedvelőit. Elhangoznak a 200 éve született Liszt legnépszerűbb művei eredetiben és átiratban, zongorán és szólóhegedűn. Közreműködik Fülei Balázs, Junior Prima Díjas zongoraművész. A külön erre az alkalomra százhúsz tagúra bővülő Zuglói Filharmónia –  Szent István Király Szimfonikus Zenekart Záborszky Kálmán vezényli.
A koncerten sor kerül Edvin Marton kifejezetten erre az alkalomra komponált, hegedűre és nagyzenekarra írt zeneművének ősbemutatójára. Az est fénypontja a világhírű hegedűművész és női sztárvendége, a 2010 legjobb hangjának választott Janicsák Veca közös fellépése lesz.
Romantikus és szerelmes dallamok, Liszt-slágerek és Liszt ihlette mai művek hegedűn, zongorán és énekhangon, „klasszikustól a popig”. Ünnepeljenek velünk az év legkülönlegesebb koncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpad páratlan környezetében.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=PAbuT1gtWGk

június 18. szombat
20:00
Filmzene koncert a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában - Városmajori Szabadtéri Színpad

július 21. csütörtök
20:00
Fool Moon - vendégekkel - Városmajori Szabadtéri Színpad

július 27. szerda
20:00
Liszt mindörökké! Koncert - Vásáry Tamás karmester, zongoraművész és a Kodály Ifjúsági Világzenekar - Városmajori Szabadtéri Színpad

július 29. péntek
20:30
Freddie Mercury emlékkoncert Egy bohém rapszódiája - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

augusztus 5. péntek
20:00
Szegedi Molnár Dixieland Band - Városmajori Szabadtéri Színpad

augusztus 7. vasárnap
20:00
Gengszterek éjszakája - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

augusztus 14. vasárnap
20:00
Rákász Gergely: Egy koncert kékben - látványkoncert - Városmajori Szabadtéri Színpad

augusztus 27. szombat
20:00 Fenyő koncert - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Színház

június 9. (csütörtök)
20:00
Mitch Leigh - Joe Darion: La Mancha lovagja - Városmajori Szabadtéri Színpad
DALE WASSERMANN zenés drámája
A Pesti Magyar Színház előadásában
Utolsó előadás!

Valljuk be őszintén: mi is kinevetjük a Búsképű Lovagot, szánakozunk rajta - mégis szívünkbe zárjuk. Nem tudunk rá haragudni, bármit csinál, mert ő meri vállalni helyettünk is szívünk mélyén megbúvó álmainkat, vállalni a gyanútlan, naiv és tiszta harcot a Rosszal, ő az, aki a gúnykacajon át is harcol elképzelt igazáért, a Szépségért és az Erényért. Cervantes regényében megörökítette az örök álmodozót, a szélmalmokkal harcolót. A történet musical változatában a szerzők az írót, Cervantest is megelevenítik: ő kíséri végig La Mancha lovagját kalandjain úgy, hogy saját maga "bújik be" Don Quijote bőrébe. Egy személyben ketten járják végig az álmok, a hősi erények, a szerelem és megaláztatás útját a halálig. De Don Quijote nem halhat meg, az ember álmok és célok nélkül nem élhet, s mint ahogy a kis cseléd, Aldonza szívében megfogannak a Búsképű lovag álmai, mi is úgy rejtjük szívünk mélyén az örök Don Quijotét.

Az eredeti produkciót színpadra alkalmazta: Albert Marre
Fordította: Blum Tamás

Don Quijote (Cervantes) - Jegercsik Csaba
Sancho - Szücs Sándor
Aldonza - Szücs Kinga
Dr. Carrasco (a herceg) - Gula Péter
Fogadós (kormányzó) - Sipos Imre
Az atya - Pavletits Béla
Házvezetőnő - Soltész Bözse
Unokahúg - Losonczi Kata
Borbély - Tahi József
Pedro - Végh Péter
Gitáros - Juhász Levente a.n.
Fogadósné - Domáreckájá Júlia a.n.
Az inkvizíció századosa - Gémes Antos 
Közreműködnek: Hűbér Tünde, Sipos Csaba és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei
Díszlet: Vayer Tamás Jelmez: Tordai Hajnal
Koreográfus: Fincza Erika Mozgás: Gyöngyösi Tamás
Zenei vezető: Fekete Mari
Rendezőasszisztens: Lévai Ágnes
Rendező: IGLÓDI ISTÁN
Videó: http://www.szinhaz.tv/series/magyar_szinhaz/la_mancha_lovagja
Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

június 10. (péntek)
20.00
My Dream – Világszám Pekingből - Városmajori Szabadtéri Színpad
Süketnéma táncosnők csodabalettje a Városmajorban!
Soha nem látott műfaj, soha nem látott szenzáció! A fogyatékkal élő táncosok világszerte népszerű együttesének „csoda-balettje” először látható Magyarországon, Budapesten csak egy alkalommal, június 10-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
A „speciális művészet”, azaz a fogyatékosok által alkotott művészet, mint kifejezés és műfaj alig húsz évvel ezelőtt jött létre. 1989. június 5-én az I. Washingtoni Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztiválon mutatkozott be, azóta külön művészeti ággá nőtte ki magát.

A fogyatékkal élő kínai művészek együttese, a China Disabled People’s Performing Art Troup 1987-ben alakult meg. Széles körű társadalmi összefogással működik, bevételei egy részét jótékonysági célokra ajánlja fel.  Az együttes húsz év alatt megtalálta a saját útját, és világhírű társulattá nőtte ki magát. Több mint negyven országban, minden kontinensen felléptek már.
A My Dream (Álmom) című előadásuk több műsorszámból álló látványos tánc-show, amelynek különlegességét az adja, hogy a fellépő táncosok mindegyike korlátozott a külvilág érzékelésében. A könnyed és tökéletes szinkronmozgások mögött speciális művészi munka áll: a nagyothallók, világtalanok, némák és mozgáskorlátozottak jeltolmács segítségével adják elő teljes értékű produkcióikat.
A My Dream előadói nemcsak a fogyatékkal élők álmait fogalmazzák meg a tánc és a zene nyelvén, hanem az érzékelhetőn túli világ médiumaként üzenetet is közvetítenek szépségről, harmóniáról, szeretetről, és a mássággal való megbékélést hirdetik.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=vPAdsBXnPRg&feature=player_embedded
A bevétel egy részét a szervezők jótékonysági célra ajánlják fel!

június 11. (szombat)
20.00
Füst Milán: A feleségem története - Városmajori Szabadtéri Színpad
Füst Milán regényét színpadra alkalmazta: A Pesti Magyar Színház előadásában Galambos Péter és Faragó Zsuzsa

A feleségem története a szike pontosságával és kíméletlenségével tárja fel a szerelmi szenvedély felemelő és pusztító természetét, férfi és nő titokzatos, gyöngéd érzelmekkel, fékezhetetlen vágyakkal, vad bántásokkal és vigasztalásokkal, félreértésekkel és hazugságokkal teli kapcsolatát a mennyektől a pokolig.

Störr - Horváth Lajos Ottó
Lizzy - Balsai Móni
Kodor - Bede-Fazekas Szabolcs
Miss Borton - Losonczi Kata
Lotty - Soltész Bözse
Dedin - Pavletits Béla
Tannenbaum - Jegercsik Csaba
Házmester - Sipos Imre
Apa - Mihályi Pál
Jones - Papp István a.n.

Díszlet: Bátonyi György
Jelmez: Kárpáti Enikő
Dramaturg: Gecsényi Györgyi
Rendezőasszisztens: Zakar Ágnes
Rendező: GALAMBOS PÉTER

június 17. (péntek)
20:00
A bolond lány (vígjáték) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Körúti Színház (Budapest) vendégjátéka

június 18. szombat
20:30 Duna fesztivál a Margitszigeten – Táncos Sziget
- egésznapos rendezvény és gála - Eu - Táncház fesztivál
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad | víztorony rendezvények 
Június 18-án a Margitszigeten egész napos Eu Táncház Fesztivál lesz, Táncos Sziget címmel 11.00 - 24.00 óráig. 25 ország közel 400 táncművészével gyülekező a Margit-híd Margitszigeti bejárójánál. A nagy Táncos séta indulása 11.00 óra, érkezés 12.00 óra a Szabadtéri Színpadhoz, ahol egészen az esti Ünnepi Gála kezdéséig a „Táncolj velünk” program keretében, nemzetiségi táncház bemutatók, étel-ital és vásár vár mindenkit a felállított színpadokon.

június 23. (csütörtök)
20:00
Georges Feydeau: Osztrigás Mici - Városmajori Szabadtéri Színpad
zenés komédia
A Pesti Magyar Színház előadásában
Fordította: Béldi Izor

Osztrigás Mici, a Maxime mulató bűbájos táncosnője szponzort keres. Miközben kettőt pördül, hármat sasszézik, feldúlja Petypon doktor polgári életét, kis híján őrületbe kergeti Petypon nejét, botrányt csinál Corignon hadnagy eljegyzésén és ujja köré csavarja a Tábornokot - de bármit műveljen is éppen, egy biztos: hogy képtelenség ellenállni neki…

Georges Feydeau, számos jobbnál jobb bohózat szerzője, ebben a színművében a komédiaírás eszköztárát egy emlékezetes nőalakkal gazdagította.

Petypon, doktor - Fillár István
Gabriella, a felesége - Györgyi Anna
du Grelé tábornok, Petypon nagybátyja - Bede Fazekas Szabolcs
Osztrigás Mici, táncosnő - Losonczi Kata
Montgicourt doktor - Rancsó Dezső
Marollier, hadnagy (párbajsegéd) - Pavletits Béla
Varlin, biztosítási ügynök (párbajsegéd) - Szücs Sándor
Corignon, hadnagy - Gula Péter
Etienne, Petypon inasa - Szatmári Attila
Utcaseprő - Izsóf Vilmos
Clementine, a tábornok unokahúga - Lovas Rozi e.h.
De Valmonté hercegné - Hámori Ildikó
De Valmonté herceg, a fia - Horváth Illés
Chanteau, abbé - Jegercsik Csaba
Mme Guérissac - Auksz Éva
Mme Virette - Soltész Böbe
Mme Ponant - Benkő Nóra
Mme Sauvarel - Tóth Éva
Sauvarel prefektus - Mihály Pál
Virette - Botár Endre
Émile, inas a tábornoknál - Simon András
Guérissac százados - Papp István a.n.
Chamerot hadsegéd - Kozma Gábor a.n.

Díszlet / Jelmez: Zeke Edit
Dramaturg: Radnai Annamária
Ügyelő: Sipos Csaba, Csepeli Sándor
Súgó: Zalányi Romana
Rendezőasszisztens: Zakar Ágnes
Rendező: NOVÁK ESZTER

június 24. (péntek)
20:00
Lili bárónő (opera 2 részben) - Városmajori Szabadtéri Színpad

június 25. (szombat)
20:30
Claude-Michel Schönberg - Alain Boublil: A nyomorultak - Margitszigeti Színpad
(Musical)
- a Kecskeméti Katona József Színház (Kecskemét) vendégjátéka
További előadások: június 26., július 1. és 2.

Claude-Michel Schönberg - Alain Boublil musicalje minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott musicalje. A világ legnagyobb és legjobb zenésszínházai tűzték műsorukra, learatva sztárokkal, művészeikkel a sikert, a közönség nem apadó lelkesedésével kísérve, mely napjainkig lázban tartja A nyomorultak musical egyre gyarapodó rajongó táborát!

Sztárszereposztással: Feke Pál, Egyházi Géza, Miller Zoltán, Puskás Péter, Koós Réka, Mahó Andrea, Trokán Nóra 

Victor Hugo csaknem százötven évvel ezelőtt írta meg a XIX. század egyik legnagyszerűbb regényét, mely tükröt tart kora társadalmának a hosszú raboskodás után feltételesen szabadlábra került Jean Valjean küzdelmes életén keresztül. A zenés változat Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása. A musicalváltozatot 21 nyelvre fordították le, és a 42 ország 291 városában eddig játszott több mint 43 ezer előadást több mint 55 millióan látták. 1980-ban mutatták be először Párizsban, majd öt évvel később Londonban, ahol azóta is megszakítás nélkül játsszák, ami azt jelenti, hogy pillanatnyilag A nyomorultak a leghosszabb ideje műsoron lévő musical.

június 26. (vasárnap)
20:00
Joseph Kesserling: Arzén és Levendula - Városmajori Szabadtéri Színpad
Bűnügyi bohózat 2 részben
Szobotka Tibor fordítását és Tasnádi Csaba színpadi változatát a Pesti Magyar Színház számára átdolgozta: Pinczés István
Az eredeti Broadway produkciót Howard Lindsay és Russel Crouse hozták létre.

Joseph Kesselring méltán világhírű amerikai krimi komédiája nem szorul bemutatásra. Budapesti és vidéki színházak zajos sikerei bizonyítják, hogy a hazai közönség is vevő e mesterien megírt s az elmúlt fél évszázad alatt immár kultusszá vált bűnügyi vígjátékra.
A valószerűtlen fordulatokban bővelkedő, már-már hihetetlen, ám annál ellenállhatatlanabb humorú történet a messzi Brooklynban játszódik, a második világháború idején. A köztiszteletnek örvendő Brewster-nővérek fáradhatatlanul jótékonykodnak. Ám a tündéri természetű öreglányok titkos szenvedély rabjai: szerető család és meleg otthon nélkül élő idős férfiak utolsó óráit édesítik meg egy pohárka ribizli borba kevert arzénnal.
Krimiről lévén szó ennél többet poéngyilkosság lenne elárulni - ám az abszurditás határát súroló bohózati helyzetek azt sugallják: ezt a bűnügyet nem kell túlságosan komolyan venni.
Az előadás a jogtulajdonosok engedélyével és a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.
ABBY - Császár Angéla
MARTHA - Csernus Mariann
TEDDY - Rancsó Dezső
JONATHAN - Sipos Imre
MORTIMER - Pavletits Béla
HARPER, tiszteletes - Szélyes Imre
HELEN, a lánya - Ruttkay Laura, Benkő Nóra
DR. EINSTEIN - Jegercsik Csaba
O'HARA, felügyelő - Fillár István
ROONEY, hadnagy - Tahi József
BROPHY, rendőr - Szücs Sándor
KLEIN, rendőr - Szatmári Attila
MR. WITHERSPOON - Izsóf Vilmos igazgató    
MR. GIBBS - Mihály Pál

Díszlet: Szlávik István
Jelmez: Tordai Hajnal
Rendezőasszisztens: Lévai Ágnes
Játékmester: Iglódi István
RENDEZŐ: PINCZÉS ISTVÁN

20:30 A nyomorultak - Margitszigeti Színpad
- a Kecskeméti Katona József Színház (Kecskemét) vendégjátéka

június 30. (csütörtök)
20:00
Maffia Swing 1920 (táncjáték) - Városmajori Szabadtéri Színpad

július 1. (péntek)
20:30
A nyomorultak - Margitszigeti Színpad
- a Kecskeméti Katona József Színház (Kecskemét) vendégjátéka
NYEREMÉNYJÁTÉK

július 2. (szombat)
20:00
A cigányprímás (operett 3 részben német nyelven) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Óbudai Kulturális Központ (Budapest) vendégjátéka
20:30 A nyomorultak - Margitszigeti Színpad
- a Kecskeméti Katona József Színház (Kecskemét) vendégjátéka

július 3. (vasárnap)
20:00
A régi nyár (operett) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Komáromi Jókai Színház (Komárom) vendégjátéka

július 7. (csütörtök)
20:00
Jelenetek egy házasságból (játék 2 részben, 180 perc) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Madách Színház (Budapest) vendégjátéka

július 8. (péntek)
20:30
Háry János - Margitszigeti Színpad

július 9. (szombat)
20:00
Négy férfi gatyában (zenés vígjáték 2 részben) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Fogi Színháza (Budapest) vendégjátéka

július 14. csütörtök
20:00
Tommy Steele - Arthur Freed - Betty Comden - Adolph Green - Nacio Herb Brown: Ének az esőben - Városmajori Szabadtéri Színpad

július 15. péntek
20:00
Kodály Zoltán: Háry János - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

július 16. (szombat)
20:00
Flamenco szenvedélyek! - Városmajori Szabadtéri Színpad

július 22. (péntek)
20:30
Carmina Burana (táncjáték 1 részben) - Margitszigeti Színpad
- a Szegedi Kortárs Balett (Szeged) vendégjátéka

július 23. (szombat)
20:00
Cabiria éjszakái (játék 2 részben) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Karinthy Színház (Budapest) vendégjátéka

július 24. (vasárnap)
20:00
Marsall (színmű) - Városmajori Szabadtéri Színpad

július 28. (csütörtök)
20:00
Mágnás Miska (operett 2 részben) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Budaörsi Játékszín (Budaörs) vendégjátéka

július 30. (szombat)
20:00
Francia négyes, avagy négyen a kanapén (bohózat) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Budaörsi Játékszín (Budaörs) vendégjátéka

augusztus 4. (csütörtök)
20:00
Jövőre veled ugyanitt 1. (vígjáték 2 részben, 135 perc) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Bánfalvy Ági International Stúdió (Budapest) vendégjátéka

augusztus 5. (péntek)
20:00
Robin Hood (musical) - Margitszigeti Színpad

augusztus 6. (szombat)
20:00
Vidám Kísértet (komédia) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Bánfalvy Ági International Stúdió (Budapest) vendégjátéka

augusztus 11. (csütörtök)
20:00 A muzsika hangja (musical) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Veszprémi Pannon Várszínház (Veszprém) vendégjátéka

augusztus 18. (csütörtök)
20:00 Magyar Állami Népi Együttes: Ecseri lakodalmas és Álomidő a 60 éves világhírű együttes gálaestje
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad | tánc-show

augusztus 19. (péntek)
20:00
Anconai szerelmesek (zenés vígjáték) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Kecskeméti Katona József Színház (Kecskemét) vendégjátéka

augusztus 21. (vasárnap)
20:00
Kaviár és lencse (vígjáték 3 részben) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Vörösmarty Színház (Székesfehérvár) vendégjátéka

augusztus 26. (péntek)
20:00
A tizedes meg a többiek (komédia 2 részben) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Győri Nemzeti Színház (Győr) vendégjátéka

augusztus 27. (szombat)
20:00
Hippolyt, a lakáj (zenés vígjáték 3 részben) - Városmajori Szabadtéri Színpad
- a Karinthy Színház (Budapest) vendégjátéka

Pontos helyszín:
Margitszigeti Szabadtéri Színpad (XIII. ker.) és Városmajori Szabadtéri Színpad (XII. ker.)

Belépő:
Jegyek kaphatók országosan az ismert jegyirodákban.
Jegyvásárlás online, kezelési költség nélkül: szabadter.jegy.hu - személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Budapest, Nagymező utca 68.)

Információ:
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
1/375-5922
info@szabadter.hu

produkcio@szabadter.hu
Honlap: www.szabadter.hu

Plakát:

 

 

forrás: fesztivalkalauz.hu