BUDAPESTI NYÁRI FESZTIVÁL 2013.

Budapest, 2013. június 14 - szeptember 07.
Összművészeti


Sajnálattal kell közölnünk, hogy az árvíz-helyzet miatt csúszik a frissen felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása, és elmaradnak a június közepére meghirdetett előadások.

Az árvízveszély miatt kialakult vis maior helyzet, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad felújítási munkálatainak leállítása, a magas belvíz okozta károk és az árhullám elhúzódó levonulása miatt aSzabad Tér Színház kénytelen lemondani a június 28-ra és 30-ra a Magyar Nemzeti Balettel közösen tervezett Spartacus-bemutatót is.

A megváltott jegyek július 15-ig becserélhetők a Budapesti Nyári Fesztivál más előadásaira, vagy visszaválthatók a Szabad Tér Jegyirodában és a Városmajori Szabadtéri jegypénztárában. (Részletek a közleményben.)

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ünnepélyes megnyitásáról és az esetleges változásokról folyamatosan tájékoztatást adunk.


A Budapesti Nyári Fesztivál idén a 75 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpadot ünnepli.
Különleges programokkal és ajánlatokkal várjuk Önt, partnerét, családját és barátait.
Ajándék Budapestnek!
„A Szabad Tér Színház szeretné mindenki számára elérhetővé tenni a margitszigeti nagyszínpad előadásainak élményét, ezért különleges ajándékokkal kívánjuk megszólítani a budapestieket és a Budapestre látogatókat, hogy az ünnepi évadban Művész és Vendég valóban együtt ünnepeljen!” – nyilatkozta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója és művészeti vezetője.

A fesztiválhangulatot Budapest több helyszínén múltidéző kiállítások, zászlóba öltöztetett hidak, nosztalgiajárművek teszik színesebbé a város ismert közösségi helyszínein valamint a Margitszigeti Szabadtéri udvarán és a Víztoronyban.

Az ünnepi évad ajándékai:
•    ’Verdi&Wagner 200’ június 14-i nyitókoncert és ’Erkel Ferenc: István király’ című történelmi operájának augusztus 20-i ünnepi koncert-előadása – az ünnepi év alkalmával minden hely- és jegyár 2000 Ft
•    Hajójáratok a Margitszigeti Szabadtéri Színpad és Víztorony kikötőbe - a főszezonban a hét minden napján, napi öt alkalommal szállítja vendégeinket.
•    Színházi hajójárat a nagyszínpad előadásaira és a Jazzy Tower-estekre.
•    75 év Emlékkártya - korlátozott számban kibocsátott kártya, mely 20% kedvezményre jogosítja tulajdonosát a színház saját szervezésű előadásaira és minden kapcsolódó szolgáltatására (hajó, ajándékbolt, víztorony, étterem).
•    Parádé 75 - a Víztoronynál megnyíló Szabadtér Ajándékbolt kínálatában és a jegypénztárakban limitált tételben kapható borkülönlegesség: Miklós Csabi kézműves móri borász különleges habzóbor válogatása a 75 éves évforduló ünnepére.
•    Új bemutatók: opera, balett, próza, zenés-színház, musical műfajokban

forrás: fesztivalkalauz.hu