IV. DUNAKANYAR KÉZMŰVES KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

Tahitótfalu, 2014. március 01.

 

Szeretettel várunk mindenkit, szigeten innen és túl egyaránt, a IV. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár elnevezésű hagyományteremtő rendezvényre, mely a Dunakanyarban található településeken élő és alkotó, természetes alapanyagokat felhasználó kézművesek kiállítása és vására. Az esemény Szigetmonostor Faluház és Tahitótfalu Faluház szervezésében valósul meg. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott, évente megrendezésre kerülő esemény célja, hogy a Dunakanyar sokszínű, magas színvonalú kézműves értékeit, portékáit évről évre bemutassuk a régióban élők és látogatók számára, ugyanakkor lehetőséget teremtsünk a különféle kézműves műhelyek, alkotók közötti szervezett kommunikáció kialakítására, az alkotó egyének összefogására, tevékenységüket elősegítő tapasztalatcserére.

A rendezvény fővédnökei:
dr. Sajtos Sándor Imre - Tahitótfalu polgármestere
Molnár Zsolt - Szigetmonostor polgármestere

IV. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár időpontja:
2014. március 1. szombat 9.00-18.00 óráig

Jelentkezési feltételek kiállítók számára:
A jelentkezés díjtalan! A vásáron és a kiállításon kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült alkotásokat, eszközöket lehet kiállítani, árusítani.

A rendező által biztosított eszközök:
A Faluház épületében található helyiségekben 1 db rendezvényasztal/kiállító; 1 db szék/kiállító (amíg a készlet). (Az asztalok díszítéséről, asztalterítőről a kiállító gondoskodik. Saját vásári asztal hozatala ajánlott.)

A rendezvényt színvonalas kulturális programkínálattal kívánjuk színesíteni.

Programok a Sportcsarnokban:
10.00-18.00
Kézműves kiállítás és vásár
17.00-17.30 IV. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár Díjátadó Ünnepsége

Programok a Népházban:
10.00-13.00
Bütykölde gyerekeknek
11.00-11.45 Csernik Szende Lábita Bábszínháza
12.00-15.30 Szamóca Waldorf Óvoda játszóháza
15.30-16.30 Családi táncház Éles László népi zenekarával

A rendezvény ideje alatt kézműves ételek vására a fedett folyosón. A kistermelők számára asztal korlátozott számban biztosított.

A gasztronómiai sátor Szigetmonostor Faluház udvarán kerül elhelyezésre. A sátorban korlátozott számban tudunk asztalt biztosítani, ezért arra kérjük a kézműves ételeket árusítókat, hogy asztalt, széket hozzanak magukkal. Áramvételi lehetőség biztosított.

A kézműves kiállításon megjelenő alkotók egy megmérettetésen is részt vesznek, neves szakmai zsűri által kerülnek kiválasztásra az IV. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár legkiválóbb portékái, az alábbi kategóriákban: Kerámiatárgyak; kőtárgyak; fa tárgyak; bőr tárgyak; üveg és fémtárgyak; csuhé és szalma tárgyak; textil és nemez tárgyak; egyéb anyagból készült tárgyak.
Minden kézműves 2 db alkotást nevezhet be a megmérettetésre. A kategóriánkét legkiválóbbnak ítéltetett portékák készítői elismerésben részesülnek, nevük és alkotásuk a Dunakanyarban található médiumokon keresztül közhírré tétetik.
A közönség is véleményt formál, kategóriáktól független, összevont közönségdíjat oszt ki!

A IV. Dunakanyar Kézműves Kiállításra és Vásárra jelentkezni 2014. február 25-ig az alábbi elérhetőségeken keresztül lehet:
Béres Gabriella - Közművelődési referens
e-mail: program@tahitotfalu.hu
Telefon: +36 30 337-5527

Kovács Attila - Szigetmonostor Faluház vezető
e-mail: faluhaz@szigetmonostor.hu
Telefon: +36 70 374-0541

Pontos helyszín:
Sportcsarnok (Szabadság u. 1.) és Népház (Bajcsy Zs u. 2.)

Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!

Információ:
Kovács Attila
70/374-0541
faluhaz@szigetmonostor.hu

Béres Gabriella
30/337-5527
program@tahitotfalu.hu
Honlap: www.szigetmonostor.hu

Plakát:

 

forrás:fesztivalkalauz.hu