A Magyar Képzőművészeti Egyetem szlovák-magyar kiállítása

„Párhuzamok" címmel a pozsonyi Képzőművészeti és Iparművészeti Főiskolával közös festészeti kiállítás nyílik a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A január 28-án 18 órakor nyíló tárlatot Kőnig Frigyes, a budapesti és Karol Weisslechner, a pozsonyi főiskola rektora nyitja meg.

A tárlat lényege a közös gondolkodás és a két ország képzőművészeti hallgatói gondolatvilágának azonossága. A kiállítás január 28-tól február 12-ig látogatható.

A tárlatot a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, Radák Eszter és a Pozsonyi Képzőművészeti Főiskola professzora, Iván Csudai válogatta össze és állította fel. A kiállítás január 28-tól február 12-ig tekinthető meg az egyetem Barcsay termében, hétfőtől-péntekig 10 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 13 óra között. Cím: Budapest, VI. ker., Andrássy út 71.

A mai Magyar Képzőművészeti Egyetem elődje, az Országos Magyar Királyi Mintarajztanoda és Rajztanárképezde 1871-ben jött létre. Azóta is a magyarországi képzőművészeti oktatás fellegvára, ahol minden évben több mint tízszeres a túljelentkezés, ezért csak a legkiválóbb és legígéretesebb tehetségek tanulhatnak itt. A minőségi oktatás mellett az intézmény nagysikerű kiállítások és rendezvények helyszíne.

Magyar Kurír