Magyarok Országos Gyűlése - beharangozó

Augusztus 16-án veszi kezdetét, idén immár ötödik alkalommal a Magyarok Országos Gyűlése Kunszentmiklós mellett, Apajpusztán, ahol egészen 18-án estig várja mindazokat, akik magyarsághoz tartozónak vallják magukat, - éljenek bárhol is a világban -, illetve a magyar kultúra iránt érdeklődőket a gazdag programkínálatot felvonultató ingyenes rendezvény.

Az elmúlt évek alatt kialakult a többszázezer látogatóból egy olyan törzsközönség, akik rendszeresen visszajárnak, és mindig hoznak magukkal új látogatókat. Aztán a következő évben már ők is hozzák családjukat, barátaikat.

Minden évben tömegeket vonz a történelmi élőkép, ahol a rendezvény idejére fából ácsolt vár magasodik a pusztában, és amely mintegy óriási színdarabként, több száz lovas és gyalogos résztvevővel mutatja be a magyarság múltjának egy-egy szeletét a több tízezres közönségnek. De a rendezvény nem csak a múltba réved, a különböző előadósátrakban a jelen problémáiról és az élhető jövő lehetőségeiről hallgathatnak meg előadásokat, neves szakemberek tolmácsolásában, az érdeklődők, illetve hozzá is szólhatnak, elmondhatják véleményüket, javaslataikat.
A gyerekeket eközben mese-sátor, kézműves foglalkozások és ügyességi játékok várják.
Mindig sokan kíváncsiak a kézműves vásár portékáira és az éhes, szomjas gyomor is megelégszik a magyaros ételek és italok seregétől. Este pedig a koncerteké, táncházaké a főszerep.

A több mint 50 hektáros területen zajló rendezvényen kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálják a kedvükre való programokat. A teljes kínálatot, terjedelmi okokból nem tudjuk felsorolni, így álljon itt egy ízelítő ezek sorából:

Történelmi élőkép
Gyermekfoglalkoztató
Mesesátor
Gyermek és felnőtt táncház
Fogathajtó verseny
Koncertek és előadások
Rovás népfőiskola
Gyógyító falu
Jurta tábor
Vásárosok és kézművesek bemutatói
… és még sok-sok egyéb program.

Szeretettel várjuk
a Magyarok Országos Gyűlésén,
Apajpusztán,
2013. augusztus 16. – 17. – 18-án!

http://www.bosztorpuszta.hu/sites/default/files/mogy_2013_plakat.jpg

 

forrás: http://www.bosztorpuszta.hu