Mindszenty-emlékkiállítás az esztergomi Főszékesegyházi Kincstárban

A kincstár kijárati termében az országos zarándoklat napjára készült el az emlékfal, mely Mindszenty József prímás, érsek esztergomi éveit, illetve az újratemetését és utókor tiszteletadását helyezi a középpontba.

A kincstár kijárati termében az országos zarándoklat napjára készült el az emlékfal, mely Mindszenty József prímás, érsek esztergomi éveit, illetve az újratemetését és utókor tiszteletadását helyezi a középpontba. A jubileumi év alkalmat adott arra, hogy a boldog emlékű főpásztor életútjának legfontosabb helyszínein sorra nyíljanak kiállítások az adott városban fellelhető történeti tárgyakból, dokumentumokból. Esztergomban 1990 óta már több alkalommal láthattak az érdeklődők Mindszenty kiállításokat. Jelen tárlat elsősorban ötvöstárgyak és archív fénykà ©pfelvételek segítségével idézi meg az 1945 és 1948 közötti éveket, illetve a 1991-től napjainkig tartó időszakot.

A kiállítást rendezte Kontsek Ildikó rendezte, az életrajz és a kronológia szövegét Kovács  Gergelyírta, a látványterv Zalavári Tibor munkája, a fotókat Mudrák Attila készítette.

A kiállított tárgyak és a fotódokumentáció: Főszékesegyházi Kincstár, a Mindszenty Alapítvány, a Keresztény Múzeum és a Prímási Levéltár gyűjteményéből származnak.

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye/Magyar Kurír

forrás: magyrkurir.hu