MONARCHIA ÖRÖKSÉGE

Budapest, 2010. szeptember 11 - 12.
Falunap, városnap; Folklór; Történelmi, hagyományőrző; Vigalom, karnevál, sokadalom; Sör, bor, gasztronómia; Könnyűzenei; Kulturális; Koncert

Szeptember második hétvégéjén két újbudai helyszínen is részesei lehetünk egy időutazásnak, amely hangulatában, stílusában a monarchia korabeli Magyarországot idézi.  A Gárdonyi téren elsősorban kulturális és művészeti események, míg a Feneketlen-tónál a populárisabb, szórakoztatóbb események zajlanak.  Így nem maradhat el a vásári forgatag, a tombola, valamint az ilyenkor szokásos tűzijáték sem. A két helyszínt egy nosztalgiavasút köti össze.

Program:
Szépség és egészség sarok
A szépség és egészség sarokban a Magyarországon kapható kozmetikumokból, szépségápolási tanácsokból, egészségügyi állapotfelmérésből, és kellékekből, könyvekből illetve a hazai magánklinikák szolgáltatásaiból kaphatnak ízelítőt az erre járók. A „Wellness utca” már évek óta a legnépszerűbb része a Feneketlen–tó melletti rendezvénynek. 

Magyar falatok, magyar borok - Piknik terasz
Erre a hétvégére a Feneketlen-tó mellett a magyar mesterek és termelők udvarában gasztronómiai, kézműves és őstermelői kuriózumokkal várjuk az ínyenceket. Az udvarban kóstolható magyar étkekhez és borokhoz piknikteraszt kínálunk, ahol kerti bútorok, piknikpokrócok várják a családokat. A pihenéshez, nyújtózáshoz a mozgókönyvtár kínál olvasnivalót, ahol társasjátékokat, sakkot és kártyát is kölcsönözhetnek a piknikezni vágyók. 

Mesék és játékok Hetedhét országon túlról
Mesejátékok, gyermektörténetek a Monarchia korából, jelmezek, kézműves foglalkozások reggeltől estig. A gyerekek a hagyományos mesterségekkel így a kovácsolással, agyagozással, és nemezeléssel is megismerkedhetnek.

Kirakodó vásár
Könyvek, játékok és apró-cseprő holmik vására.

Nagyszínpadon a magyar zenei élet fiatal tehetségei
Délutántól késő estig élő zenei programok a nagyszínpadon: vasárnap a legnépszerűbb magyar előadók a koncertjük után egy dal erejéig együtt is színpadra állnak. Fellép az Anti Fitness Club, Brash Bence, Gáspár Laci, a Groovehouse, L.L.Junior, Lola, Puskás Peti, SP. 

Úton a két helyszín között: nosztalgia vasút és tűzoltó zenekar
Vasárnap egész nap nosztalgia vasút jár a két helyszín között és délelőtt a tűzoltó zenekar kíséretében lehet átsétálni a Feneketlen-tótól a Gárdonyi térre.

Pontos helyszín:
Kosztolányi Dezső tér - Feneketlen-tó / Bartók Béla út - Gárdonyi tér (XI. kerület)

Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!

Információ:
Újbuda TV
1/246-6259
ujbudatv@ujbudatv.hu

Kelemen Angelika
30/962-6522
kelemen.angelika@ujbuda.hu
Honlap: www.ujbuda.hu/page.php?template=rendezveny2010_monarchia

forrás: fesztivalkalauz.hu