Pünkösdhétfőn a Karizmák ünnepe várja az érdeklődőket Máriaremetén

Minden évben pünkösdhétfőn kerül sor az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye szervezésében a Karizmák ünnepére Máriaremetén, a kegytemplom kertjében. Az idei találkozót Hitetek törékeny, cserépedényben őrizzétek! mottóval rendezik meg.

A templom körül felállított sátrakban plébániák, lelkiségi mozgalmak, szerzetesrendek, iskolák és egyéb egyházi intézmények mutatkoznak be, akik Budapesten és környékén a családokért és a fiatalokért tevékenykednek. A tradicionális pünkösdi program négy-ötezer résztvevővel és látogatóval az év egyik legfontosabb egyházmegyei találkozója.

1994-ben zsinatot tartott az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye. Ezt követően indult el a pünkösdhétfői egyházmegyei majális, amelynek elsődleges célja, hogy az egyházmegye katolikus közösségei megmutathassák magukat a nyilvánosság előtt. Ahogyan Erdő Péter bíboros fogalmazott az elmúlt évben Máriaremetén celebrált szentmisén: a Karizmák ünnepe „erőforrása egyházmegyénk életének”.

Idén május 28-án reggel 9 órától várják a látogatókat. 10 és 13 óra között láthatóak a színpadi programok, majd tanúságtételek és színpadi beszélgetések hangzanak el a hit évének fényében. A 15 órakor kezdődő szentmise előtt, 14 órától Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek tanítását hallgathatják meg az érdeklődők. Az ifjúsági és családi nap programját 16 órakor Sillye Jenő koncertje zárja le.

Magyar Kurír

forrás: magyarkurir.hu