Segítség kérés!

Ezúttal sem magamnak kérek segítséget és csak azok jelentkezzenek akik komolyan is gondolják.

Egy régóta dédelgetett állom megvalósításában szeretnénk segíteni a kérés közzétételével, hátha van egy olyan egyesület vagy szervezet akinek ugyancsak van egy  álma amit régóta szeretne megvalósítani csak nem volt  hely/ terület ahol megtehette volna. Ha a két álom találkozhatna nagyon sokunk örömére valóra is válhatna.

"Sziasztok Szeretteim!

Kérlek, segítsetek nekem megtalálni azt a magánszemélyt, vagy azt a közösséget, akinek éppoly szüksége lenne ránk, mint nekünk őrá, hogy kölcsönösen hasznára lehessünk egymásnak!

Van egy régóta dédelgetett álmom…
„Látom magunkat”, amint otthon, a „birtokunkon” szeretetben, együtt élünk egy csapattal, akikkel kölcsönösen segítjük egymást…
Van egy nagy házunk, szép nagy területtel ( kb. 4000 m2) kerttel körülvéve, + egyéb területek (szántók, erdő, gyümölcsös, belterület…) összességében kb. 5 hektár Dávodon, Bajától délre, a határ közelében.
Ide álmodtam egy tábort, ami remek hely lehetne valamilyen alapítványi közösségnek. ( Gyermek, vagy felnőtt „pihentetés”, képességfejlesztés, rehabilitáció, stb.)

Egy 15 évre szóló szerződéssel a rendelkezésükre bocsátom a területeinket szállásként,
főznék rájuk,
mosnék rájuk,
takarítanék utánuk,
( Az étel elkészítéséhez, a tálaláshoz elegendő edényem és tűzhelyem van.
Mosogatógépem van, a mosógépet meg kell javíttatnom, de az is van. Ipari takarítógépeim is vannak.
Mindezeket még akkor vásároltuk meg, mikor mindketten dolgoztunk, és a jövedelmünkből be tudtuk szerezni ezeket.)
fogadnám és nyilvántartanám az érkezőket,
esetleg interneten a szervezésben is részt vállalnék.
A tetőtér nagyobbik részét a közösség rendelkezésére bocsátom szálláshelyként, míg a tábor épületei (pl. szupervályogból, vagy szalmabálából) megépülnek.

Cserébe a partner hazaköltöztet bennünket Budapestről,
a közösség részeként eszünk az ételből,
a mosásba belefér a mi szennyesünk is,
a takarítószerekkel a saját fészkünket is kitakarítom,
a gáz-, víz-, szennyvíz-, villanyszámlánk a közössel együtt kifizettetik.
(Idősek vagyunk, ( Apó 70 éves, szervezetét alattomosan emészti a prosztatarák, és a csontáttétek én 63.-ban vagyok… ) ketten vagyunk, nem fogyasztunk sokat semmiből.)
segítenek a házat kifesteni, és itt-ott javítani az állagán, ahol kikezdte az idő. ( A ház rendbetételéhez szükséges tárgyi feltételek már megvannak, csupán a kétkezi munkához már nincs fizikai erőnk…ehhez kell egy csapat tettrekész, szorgalmas ember kell, akik a mellékelt terv alapján átalakítják a terepet.)
Havonta egyszer orvoshoz visznek bennünket.

Nagyjából a költöztetés lenne a forintális teher, amit vállalniuk kellene azoknak, akik szeretnék a fenti szerződést velünk megkötni. A költöztetés persze sok pénzbe kerül… valójában ez az, amit képtelen vagyok megoldani, pedig február közepéig muszáj lenne…

Ennek ellenértékeként viszont lenne egy állandó helyük, 15 évre szóló szerződéssel, gondnokkal, takarítóval, szakáccsal, mosónővel, adminisztrátorral… :)
15 év elteltével, vagy esetleges halálunk esetén az örököseinkkel újabb szerződést kell majd kötniük.

Persze én tudom, a tábor fenntartásához is pénz kell ( vegyszerek mosáshoz, takarításhoz, rezsi, élelmiszer alapanyag, stb. ). Ezért gondoltam valamilyen szervezetre, vagy alapítványra, akik pályázat útján a további fenntartás költségeit talán könnyebbé tudják tenni, s akiknek az is segítség, hogy egy ilyen lehetőséggel legalább a terület nem kerül plusz pénzbe…)

Az a célom, hogy életünk végéig biztonságban tudjam majd magunkat, úgy hogy közben mi is tudtunk valamit adni ezért a biztonságért cserébe.
Remélem, nem túlzóak amiket leírtam… :)
Jó lenne megtalálni azt a közösséget, akiknek épp egy ilyen megoldásra lenne szüksége!
Ebben kérem a segítségeteket!
Ha nem sikerülne ez a megoldás, akkor az is megfelelne nekünk, hogy egy kb. 110 vagy 150 m2-es házat kapnánk a házért és az összes területért cserébe, épp akkora kerttel, ami körülöleli, és remek lenne, ha a Fővárostól nem lenne 60-vagy 70 km-nél messzebb, Apóka kezelései és a gyerekek miatt…
A harmadik féle verzió ami még jó lenne, ha valaki aki gazdálkodna és megfelelne neki a mi birtokunk, kifizetne nekem kb.8,5 millió Ft-ot, amiből magam vennék új otthont, és finanszírozhatnám a költözködést is...
Ennél kevesebb pénzből nem menne...
Ha van ötlet, hogy hova küldjem el a felajánlást, vagy ismertek olyat, aki tud segíteni, az nagyon jó lenne, mivel a helyzetünket február közepéig rendezni kell s vagy haza kell mennünk Dávodra, vagy máshova kell elköltöznünk. (Budán egy gondnoki lakásban lakunk, ami nem a miénk…)
A leírást,és ezt a levelet is megoszthatjátok bárkivel, akivel csak akarjátok!

Köszönöm!
Köszönjük!
Szeretettel:
Patanyó és Pistaapó"

 

Dávod, Bajától délre, a határ közelében, nagyon szép helyen található http://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1vod