Több mint ötvenháromezer ministráns a Szent Péter téren

Több mint ötvenháromezer ministráns a Szent Péter téren + képek
Legyetek hűségesek az Egyházhoz – kérte a pápa a fiataloktól

augusztus 4. 14:05

A Nemzetközi Ministráns Szövetség által szervezett Ministráns Világtalálkozó résztvevői az augusztus 4-i, szerdai általános kihallgatás során találkoztak a Szentatyával.

A Szentatya nyári szabadságát megszakítva szerda reggel helikopterrel érkezett Castel Gandolfóból Rómába. Köszöntő beszédében visszaemlékezett arra az időre, amikor még ő is ministráns volt. Arra buzdította a világ 17 országából összegyűlt ministránsokat, hogy legyenek hűségesek az Egyházhoz, az egyházi szolgálathoz. Az Eucharisztia a legnagyobb ajándék, amit Krisztus nekünk adott –  mondta a pápa. A hívőknek ennek szolgálatába kell állítaniuk mindennapjaikat, sőt az is előfordulhat, hogy életüket is oda kell adniuk az Eucharisztiáért, amint ezt Szent Tarziciusz, a ministránsk védőszentje tette.  A Szentatya arra kérte a ministránsokat, hogy rendszeresen járjanak templomba, és mindig jól készüljenek fel a szentmisére.

A Nemzetközi Ministráns Szövetség elnöke, Martin Gächter baseli segédpüspök ajándékként nyújtotta át azt a nyakba tehető sálat, amelyet a ministránsok a találkozó alkalmával viselnek. Róma utcáin a ministránsok erről a szines sálról ismerik fel, hogy társuk is a találkozóra érkezett. A kendők cseréjével pedig ismeretésgek és barátságok születhetnek. A Szentatyának adott sál az  egyetlen, amely fehér színű, és az egyetlen, amit nem lehet elcserélni – mondta a nemzetközi Ministráns Szövetség elnöke.

( forrás: Magyar Kurír)