A vajdasági magyar közösség is segít az iszapkatasztrófa áldozatainA nagybecskereki Püspökségi Caritas és a Vajdasági Magyar Szövetség közös gyűjtési akciót indított a magyarországi iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítésére. 

A kezdeményezésről Pásztor István, a VMSZ elnöke számolt be, sajtótájékoztató keretében: 
A baleset egy olyan szintű nemzeti összefogást eredményezett, amiből a vajdasági magyar közösség sem maradhat ki. Ha mi az egységes magyar nemzet részének tekintjük magunkat, akkor úgy gondolom, hogy ezt az egy nemzethez való tartozást a bajban is bizonyítani kell. Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök is nyitott volt az együttműködésre. 

Egy mobiltelefonos gyűjtési akcióról van szó: ha a 064-es, 063-as, 066-os, 062-es, 069-es és 065-os telefonos előfizetők a 3392-es, a 060-as, és a 061-es előfizetők pedig a 3992 számra elküldik az ISZAP szót, akkor 100 dinárral járulnak hozzá az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítéséhez. Az SMS az adakozónak egyébként összesen 128 dinárjába kerül. Az akció 2010. december 31-ig tart, de mint Pásztor elmondta, időről időre tájékoztatják majd a nyilvánosságot a kezdeményezés eredményességéről. A VMSZ elnöke bízik abban, hogy sokan csatlakoznak majd az akcióhoz, de kiemelte: a történet nem elsősorban a begyűlt pénz nagyságáról szól, hanem a nemzethez való tartozás ily módon való bizonyításáról.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kép: www.cnpiazzi.it

forrás: magyarkurir.hu